Nasze smaki

Ekologiczne Tofu Symbio to twarożek sojowy przygotowywany z ekologicznego mleka sojowego, produkowany w certyfikowanym zakładzie gwarantującym zachowanie wszystkich wymogów stawianych żywności ekologicznej. Żywność ekologiczna produkowana jest ze składników uprawianych naturalnymi metodami, bez sztucznych nawozów azotowych i bez udziału GMO. Ekologiczne Tofu Symbio jest produktem bezglutenowym odpowiednim dla wegan. Bogaty w białko, jest uniwersalnym składnikiem obiadów, deserów i sałatek. Stanowi cenne źródło białka oraz roślinnych tłuszczów nienasyconych, szeregu witamin, a także składników mineralnych. Dostarcza organizmowi aminokwasy egzogenne a także kwas linolowy i lecytynę. Porcja Tofu jest świetnym źródłem składników mineralnych takich jak: cynk, fosfor, magnez, cynk, selen, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo oraz witamin: choliny, witaminy z grupy B (B1, B2, B6, kwas foliowy), witaminy A. Tofu może być gotowane na parze, używane w sosach lub smażone. Ekologiczne Tofu Symbio zalicza się do grona niskokalorycznych produktów, ale jednocześnie zapewniających uczucie sytości.

Tofu "Wędzone"

Ekologiczne Tofu wędzone – produkt absolutnie wyjątkowy na rynku polskim, ponieważ jesteśmy jedynym producentem ekologicznego tofu wędzonego nie chłodniczego. Nasze tofu, wędzone jest dymem z drewna bukowego nadając twarożkowi charakterystyczny aromatyczny zapach, przyjemny smak i złocistożółtą barwę. Nie ma bardziej tradycyjnego smaku w polskiej kuchni choć jednocześnie rodem z dalekiej Azji. 

Tofu "Naturalne"

Ekologiczne Tofu naturalne – najpopularniejszy z naszej gamy twarożek o niezwykle delikatnym smaku. Brak dodatków smakowych daje tofu naturalnemu uniwersalną cechę bazy do szeregu dań, idealnie wchłaniając przyprawy i aromaty wybrane przez serwującego danie. Dzięki tofu naturalnemu każda Twoja potrawa będzie nie tylko zdrowa, ale i smaczna dokładnie tak jak chciałeś. 

Tofu "Z Chilli"

Ekologiczne Tofu z chili – twarożek o ostrym i wyrazistym smaku nadanym mu przez chili wykazującą szereg właściwości prozdrowotnych. Chili zawiera bowiem antyoksydanty chroniące organizm przed stresem oksydacyjnym oraz kapsaicynę prawdziwą królową wśród składników odżywczych wykazujących działanie antynowotworowe. Oddaj się zatem wraz z twarożkiem w ręce królowej chili. 

Tofu "Z Bazylią"

Ekologiczne Tofu z bazylią – twarożek o lekkim ziołowym smaku, który zawdzięcza bazylii znanej już w starożytnym Rzymie i Egipcie. Bazylia ma właściwości przeciwzapalne, działa rozkurczowo i kojąco, a według wielu jest również wyśmienitym środkiem na polepszenie humoru. Polecamy zatem na wieczorne danie, tak aby sen był nie tylko zdrowy, ale i przyjemny. 

Tofu "Z Czosnkiem Niedźwiedzim"

Ekologiczne Tofu z czosnkiem niedźwiedzim – twarożek, który dzięki zawartości czosnku niedźwiedziego wzmacnia odporność, ponieważ czosnek niedźwiedzi jest naturalnym antybiotykiem. Ponadto czosnek niedźwiedzi pomaga w oczyszczeniu organizmu i działa przeciwzapalnie. Śmiało zatem możemy powiedzieć o tym twarożku jako o produkcie „turbo” zdrowotnym.